Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) l-au ales pe economistul sef al BCR, Lucian Anghel, pentru functia de presedinte al Consiliului de Administratie. Totodata, Adunarea Generala a Actionarilor a BVB a ales si un nou Consiliu de Administratie, printre ai carui membri se numara si Stere Farmache, Dan Paul - seful Asociatiei Brokerilor, anunta Mediafax.

Lucian Anghel, presedinte BVBFoto: AGERPRES

Din noul Consiliu al Bursei mai fac parte Adrian Lupsan (Intercapital Invest), Narcisa Oprea (casa de avocatura Schoenherr), Valerian Ionescu (BCR), Octavian Molnar (IFB Finwest) Schroll Matjaz (Templeton Global Investment Trust) si Robert Cosmin Pana (Swiss Capital).

Lucian Anghel lucreaza in BCR din anul 1996 si a fost propus de BCR pentru functia de presedinte al CA. In prezent, el este economist-sef si director executiv al Directiei de strategie si dezvoltare din BCR si membru in comitetul de investitii al BCR Fond de Pensii.

El a fost sustinut de "grupul bancilor", care controleaza circa 35% din voturi, iar surse din piata de capital au declarat anterior alegerilor pentru Mediafax ca acesta mai beneficiaza de ajutorul altor investitori, care au in jur de 15% din voturi.

"Actionarii au votat schimbarea. Cred ca bursa are potential si trebuie sa il exploateze", a declarat Anghel dupa anuntul privind rezultatul alegerilor.

Pentru postul de presedinte al Consiliului de Administratie al BVB s-au inscris trei candidati: Stere Farmache - actualul presedinte al BVB, Dan Paul - presedintele Asociatiei Brokerilor si Lucian Anghel.

Stere Farmache a fost presedinte al BVB din februarie 2008, insa timp de mai multi ani a ocupat si functia de director general al Bursei din Bucuresti.

Pentru pozitia de membru in CA au fost primite 19 propuneri, alaturi de cei opt actuali administratori.

Din fostul Consiliu de Administratie au facut parte Stere Farmache (presedinte), vicepresedintii Ciprian Zah (SSIF Broker) si Mircea Botta (Romcapital) si sase membri: Siminel - Cristian Andrei (director al NCH Advisors Romania, compania care administreaza fondul de investitii Broadhurst), Octavian Molnar (IFB Finwest), Lucian Isac (Estinvest), Ionel Uleia (Prime Transaction) si Cosmin Gheorghiu.