Preturile petrolului au crescut marti in Asia, ca urmare a tensiunilor dintre Iran si comunitatea internationala si a indicatorilor economici buni din Statele Unite, primul consumator de "aur negru".

In dimineata zilei de tranzactionare, un baril de titei 'light" (WTI) pentru livrarea in februarie a castigat 28 de centi urcand la 101.59 dolari. Pretul unui baril de titei Brent din Marea Nordului pentru acelasi termen s-a apreciat cu 15 centi la 112.60 dolari.

Banca centrala a SUA (Fed) a anuntat luni o crestere a creditului de consum la cea mai mare cota din ultimul deceniu.

Pe de alta parte, Statele Unite ale Americii au avertizat duminica ca ar raspunde cu forta in cazul in care Iranul ar incerca sa blocheze stramtoarea Hormuz.

Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) a anuntat luni ca Teheranul a inceput productia de uraniu imbogatit.

Cu toate acestea, productia de petrol de 2,4 milioane de barili pe zi nu este afectata.

Luni, un baril de titei "light" (WTI) pentru livrare in februarie a crescut cu 25 de centi la 101.31 dolari pe New York Mercantile Exchange (Nymex).

In Londra, un baril de titei Brent din Marea Nordului pentru acelasi termen a incheiat la 112.45 de dolari, in scadere cu 61 de centi fata de sedinta de vineri.