Pretul petrolului a continuat sa creasca miercuri dimineata, in Asia, stimulat de indicatorii economici buni din economiile majore ale lumii, Statele Unite ale Americii, China si Germania, au declarat analistii.

Un baril de titei "light" (WTI) pentru livrare in februarie a crescut cu 43 de centi la 101.14 dolari, iar un baril de titei Brent din Marea Nordului pentru livrare in martie a castigat 26 de centi incheind la 111.79 de dolari.

Pretul petrolului a continuat sa creasca dupa publicarea cu o zi inainte a indicatorilor economici peste asteptari dar si beneficiind de un dolar mai slab. Petrolul, al carui pret este exprimat in dolari, devine si mai atractiv pentru investitorii care detin alte valute in cazul in care dolarul slabeste.

Dar "ingrijorarea cu privire la economia europeana dupa retrogradarea ratingului a zece tari din zona euro", inclusiv Franta, de catre Standard and Poor's, a limitat cresterea, au declarat analistii firmei de consultanta Phillip Futures pentru AFP.

Cu o zi inainte, un baril de titei "light" pentru livrare in februarie a terminat la 100.71 dolari pe New York Mercantile Exchange, in crestere cu 2.01 de dolari de vineri.

Pe bursa din Londra un baril titei Brent din Marea Nordului cu termen de livrare pentru luna martie a castigat 19 de centi urcand la 111.53 dolari.