New York Stock Exchange a incheiat sedinta de marti fara o directie clara, investitorii fiind dezamagiti de indicatorii economici sub asteptari din SUA care au alungat optimismul generat de rezultatele summit-ului UE de la Bruxelles: Dow Jones a pierdut 0,16%, iar Nasdaq a crescut cu 0,07%.

Dow Jones Industrial Average a scazut cu 20.81 puncte la 12.632,91 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a crescut cu 1.90 puncte la 2813.84 de puncte.

S & P 500 a cedat 0.05% (0.61 puncte) incheind practic neschimbat la 1.312,40 puncte.

"Indicatorii au disipat entuziasmul dat de Europa (...) dar luna ianuarie se incheie totusi cu castiguri solide", a sintetizat sedinta Peter Cardillo de la Rockwell Globale, citat de AFP.

"Nu intrati in panica deoarece acestia sunt primii indicatori slabi de ceva timp", a declarat si Gregori Volokhine de la Meeschaert Capital. "Acesti indicatori va confirma doar discursul de Fed", a adaugat el

Publicarea indicelui de incredere al consumatorilor din SUA in luna ianuarie a atenuat optimismul de pe Wall Street fiind sub asteptarile analistilor.