Bursele din Asia au fost pe rosu, miercuri, investitorii incepand sa aiba noi dubii ca Grecia ar putea pune in aplicare intocmai planul dur de austeritate la care s-a angajat pentru a primi, pe ultima suta de metri, ajutorul financiar care sa o scape de faliment, scrie Reuters.

Indicele MSCI Asia Pacific a scazut cu 0,3%, dupa ce a castigat 14% in acest an. Bursa din Hong Kong a pierdut 0,6%, cea din Shanghai a coborat cu 0,2%. Indicele Nikkei al bursei japoneze a urcat insa cu 0,96%, investitorii marcandu-si profitul.

Euro s-a devalorizat de la cel mai mare nivel din ultimele doua saptamani la care ajunsese marti, dupa ce a fost anuntat acordul privind ajutorul financiar de 130 de miliarde de euro pentru Grecia. Un euro valoreaza miercuri dimineata 1,3220 dolari, dupa ce ajunsese la marti la 1,3293, cea mai mare cotatie din ultimele doua saptamani.

Dolarul s-a intarit fata de yenul japonez la cel mai mare nivel din ultimele sase luni, inaintea publicarii unor date statistice care ar putea arata ca piata imobiliara din SUA isi revine, scrie Bloomberg.

Dolarul a castigat 0,4% fata de yen pana la 80,07 yeni, cel mai bun nivel din 4 august 2011.