Investitorii de la BVB vor putea tranzactiona actiunile gigantilor IT Apple si Intel, ale Coca-Cola, Visa si Bank of America, din 18 aprilie, pe sistemul alternativ al Bursei de la Bucuresti, informeaza Mediafax. Actiunile vor fi disponibile la tranzactionare la BVB in intervalul orar 16:30 - 18:30.

Casa de brokeraj Tradeville va fi market maker pentru actiunile celor cinci companii americane, astfel ca investitorii vor avea mereu contraparte in tranzactiile pe care vor sa le realizeze.

Blocul de tranzactionare este de o actiune, iar variatia maxima de pret este de +/-25% fata de pretul de referinta.

Pentru prima sedinta de tranzactionare, preturile de referinta ale actiunilor americane vor fi comunicate de market maker-ul actiunilor.

Actiunile celor cinci companii americane au fost inregistrate la finalul lunii ianuarie in sistemul de compensare-decontare al Depozitarului Central, alaturi de titlurile JPMorgan Chase & Co, Microsoft, Google, McDonald's si Merck & Company.

Ulterior, a fost modificat codul BVB astfel incat sa poata fi tranzactionate pe ATS si actiunile unor companii dintr-un stat care nu este membru al Uniunii Europene.

Tradeville a inceput din 2011 sa aduca pe ATS-ul BVB actiuni ale unor companii straine, titluri pentru care este market maker. Tradeville este in prezent market maker pentru actiunile emise de noua companii europene, respectiv Adidas, Deutsche Telekom, E.On, Christian Dior, Danone, Heineken, L'Oreal, Bayer si SAP.