New York Stock Exchange a incheiat in rosu sedinta bursiera de luni, investitorii fiind ingrijorati de cifrele dezamagitoare privind ocuparea fortei de munca si de inceperea unui nou sezon de castiguri trimestriale slabe: Dow a cedat 0,28%, iar Nasdaq 0,19% .

Dow Jones Industrial Average a scazut cu 36.18 puncte la 12.736,29 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, cu 5,56 puncte la 2931.77 de puncte.

Si Standard & Poor'500 500 a pierdut 0,16% (-2.22 puncte) incheind la 1.342,46 puncte.

"Dezamagirea de vineri continua cu cifrele privind ocuparea fortei de munca care au crescut sub asteptari, dar si de sezonul de venituri ", a declarat pentru AFP Hugh Johnson, presedintele la Hugh Johnson Advisors.

Rezultatele gigantului de aluminiu Alcoa, care a pierdut 0,40% la 8,76 de dolari in sesiune, au starnit cele mai mari ingrijorari in randul investitorilor.

Cele mai "temeri" ale investitorilor sunt conduse de sentimentul ca performanta economica a SUA ar putea fi "mai slaba decat era de asteptat, din cauza crizei din Europa," a spus Johnson.

"Datele sugereaza o incetinire accentuata in trimestrul al doilea, care este insotita de o reducere in previziunile analistilor de venituri", a adaugat Frederic Dickson, DA Davidson.