Bursele asiatice au crescut luni pentru prima data in patru zile, in timp ce moneda unica europeana s-a apreciat, iar costurile de finantare au scazut, dupa ce discutiile dintre troica creditorilor si oficialii greci au inregistrat "progrese", scrie Bloomberg.

Indicele MSCI Asia Pacific a urcat luni dimineata cu 1,6%. Indicele Nikkei al bursei japoneze, cea mai importanta din regiune, a castigat 2%, sustinut de aprecierea actiunilor Toyota.

Standard & Poor`s 500 se mentine la valoarea din ultima sedinta, duap ce saptamana trecuta ajunsese la cel mai mare nivel inregistrat din mai.

Euro s-a apreciat in fata majoritatii valutelor, in timp ce dolarul american a ajuns luni la cel mai mic nivel din ultima luna fata de moneda unica.

Indicele dolarului, care masoara evolutia monedei americane fata de un cos de sase valute importante, a scazut cu 0,3 la suta la 82.080, cel mai mic nivel din 4 iulie, inainte ca presedintele Rezervei Federale Ben Bernanke, sa vorbeasca luni, depsre masuri economice, la o conferinta in Cambridge, Massachusetts.