Wall Street si-a consolidat castigurile in sedinta de vineri, dupa ce a ajuns in ziua precedenta la cel mai ridicat nivel de la sfarsitul anului 2007: Dow Jones a crescut cu 0,10%, iar Nasdaq cu 0,02%.

Dow Jones Industrial Average a crescut cu 13.86 puncte la 13,305.86 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, cu 0.61 puncte la 3136.42 de puncte.

Rata somajului din Statele Unite ale Americii a scazut in august dupa trei luni de crestere, dar si angajarile s-au diminuat brusc, arata datele oficiale publicate vineri de Departamentul Muncii, citate de AFP.

Rata somajului s-a redus cu 0,2% in raport cu luna iulie, revenind la 8,1% in serii de date ajustate cu variatiile sezoniere, nivel care a mai fost inregistrat in aprilie, a indicat departamentul in raportul privind ocuparea si somajul. Aceasta scadere nu era asteptata, analistii estimand o rata a somajului de 8,3%.

Declinul somajului a fost posibil pe fondul scaderii populatiei active, a precizat ministerul intr-un comunicat: "numarul persoanelor fara un loc de munca a fost putin modificat, de 12,5 milioane", inclusiv somerii de lunga durata, care reprezinta 40% din totalul acestora.

Locurile de munca nou-create au fost prea putine pentru a absorbi noii intrati pe piata muncii si, prin urmare, pentru a reduce semnificativ somajul.