Cristian Sima a fost demis din functiile de presedinte si director general pe care le ocupa in cadrul Bursei din Sibiu (Sibex), scrie cotidianul electronic Wall-Street, care precizeaza ca decizia a fost luata de un Consiliu de Administratie (CA) format din doar trei membri, Sima fiind unul dintre ei.

CA-ul Sibex este format din trei membri (Cristian Sima, Paul Miclaus si Dan Simionescu), dupa ce Alexandru Gaitan si Gabriel Filimon au renuntat la aceasta functie.

Noul director al Bursei din Sibiu este Ovidiu Petru, in vreme ce Miclaus si Simionescu vor ocupa functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte.

De asemenea, Iancu Stavrositu a fost numit in functia de administrator provizoriu al Sibex.

Precizare:

Cristian Sima a fost asociat minoritar la firma MediaBit Software SRL in perioada iulie 2006 - septembrie 2012, firma ce opereaza si platforma online HotNews.ro. Initial Cristian Sima a avut o participare de 10% din partile sociale, participare diminuata in anul 2010 la 9% in urma unuei majorari de capital. Cristian Sima a fost investitor financiar in firma, fara niciun rol in activitatea de zi cu zi a platformei HotNews.ro. In prezent, Cristian Sima nu mai este asociat in firma, prin vanzarea partilor sale sociale catre Razvan Corneteanu in septembrie a.c.