New York Stock Exchange a incheiat fara directie sesiunea de marti, investitorii fiind prinsi intre temerile fata de situatia din Cipru, dar incurajati de indicatorii imobiliari buni din SUA: Dow Jones a crescut cu 0,03%, in timp ce Nasdaq a scazut cu 0,26%.

Dow Jones Industrial Average a urcat cu 3.76 puncte la 14.455.82 puncte, in timp ce Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a cedat 8.49 puncte la 3.229,10 de puncte.

Si Standard & Poor 500 a pierdut 0,24% (-3.76 puncte) incheind la 1.548,34 de puncte.

Chiar daca criza din Cipru nu s-a extins in zona euro raman totusi intrebari legate de stabilitatea si functionalitatea zonei euro, a declarat Jack Ablin de la Harris Private Bank, pentru AFP.

Parlamentul cipriot a respins marti seara planul european de salvare cu 36 de voturi "impotriva", 19 abtineri si niciun vot "pentru", informeaza AFP. Presedintele Parlamentului de la Nicosia, Yiannakis Omiru a anuntat ca "proiectul a fost respins", vestea fiind primita cu urale de miile de manifestanti adunati in fata sediului Parlamentului. Zona euro asteapta o "contraoferta" din partea Ciprului, a declarat un responsabil european. Si Banca Centrala Europeana a a reiterat ca va furniza necesarul de lichiditati sistemului bancar cipriot, informeaza AFP.