Dow Jones si S&P 500 aua tinse noi maxime in sedinta bursiera de marti, investitorii fiind incurajati de buna evolutia buna a burselor de valori europene si indicatorii americani de crestere economica.

Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,61% (89.16 puncte) la 14.662,01 puncte, iar S&P 500 cu 0,52% (8.08 puncte) la 1.570,25 de puncte.

Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a castigat 0,48% sau 15.69 puncte incheind la 3.254,86 de puncte.

"Dupa o zi de luni relativ linistita, pietele au reactionat la vestea buna adusa de publicarea indicatorilor economici", a remarcat Arta Hogan de la Lazard Capital Markets, citat de AFP.

Cresterea comenzilor in industria americana la 3,0% fata de ianuarie, afluxul de lichiditati din piata la inceputul trimestrului sau performantele companiilor de asigurari sau de automobile au incurajat investitorii.

Chiar daca in Europa criza cipriota pune probleme serioase in intregul sector bancar european, iar rata somajului nu este tocmai una incurajatoare, principalele piete bursiere europene au incheiat in crestere, ceea ce denota incredere in rezolvarea pozitiva a crizei bancare din zona euro, precum si speranta intr-o relaxare a ratelor dobanzilor de catre Banca Centrala Europeana, a remarcat Patrick O'Hare de la Briefing.com.