Bursa de la New York a incheiat in scadere o sesiune bursiera marcata de volatilitate si de preocuparea pentru politica monetara in Statele Unite: Dow Jones a scazut cu 0,50%, iar Nasdaq cu 0,58%.

Dow Jones Industrial Average a cedat 76.49 puncte coborand la 15.177,54 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a coborat cu 20.11 puncte la 3.445,26 puncte.

Si Standard & Poor 500 a scazut cu 0,55% (-9.04 puncte) la 1.631,38 de puncte.

"Se pare ca piata devine mai sensibila la stirile negative si la comentariile Fed pe care investitorii le-au gasit ingrijoratoare au tras in jos indicii", a declarat Peter Cardillo de la Rockwell Global Capital pentru AFP.

Pentru saptamani, investitorii incearca sa interpreteze numerele de pe economia Statelor Unite de concentrandu-se pe impactul potential al acestora asupra politicii monetare din SUA, care este vazut ca un aliat-cheie al pietei taur.

Federal Reserve (Fed) a conditionat sprijinul sau financiar exceptional de os erie de masuri necesare pentru a imbunatati economia SUA, inclusiv o scadere semnificativa a ratei somajului.