Bursa de la New York a terminat aproape de echilibru sesiunea luni, investitorii rasufland usurati dupa ce agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P), singura dintre cele trei mari agentii de rating care evalueaza SUA sub nivelul maxim "AAA", a imbunatatit de la negativa la stabila perspectiva calificativului Statelor Unite, ca urmare a reducerii riscurilor fiscale,: Dow Jones a cedat 0,06%, iar Nasdaq a castigat 0,13%.

Dow Jones Industrial Average a pierdut 9.53 puncte la 15.238,59 puncte, iar Nasdaq, dominat de tehnologie, a avansat cu 4.55 puncte la 3.473,77 de puncte.

Standard & Poor 500 a scazut cu 0,03% (-0.57 puncte) la 1.642,81 de puncte.

Piata a beneficiat inca de la inceput de faptul ca Standard & Poor's (S&P) a imbunatatit de la negativa la stabila perspectiva calificativului Statelor Unite.

Imbunatatirea perspectivei a fost sustinuta de intarirea economiei si de statutul dolarului de moneda folosita pentru rezervele internationale, informeaza agentia S&P, citata de Bloomberg.

S&P a retrogradat SUA in august 2011 de la nivelul maxim "AAA" cu o treapta, la "AA+".

"Acest lucru este, evident, o veste buna pentru piata ca se misca posibilitatea de downgrade in continuare a Statelor Unite," a remarcat Peter Cardillo, Rockwell Global Capital, citat de AFP. "De asemenea, consolideaza ideea ca economia Statelor Unite este stabila, aceasta creste usor, desi intr-un ritm modest."