Bursa de la New York a incheiat in usora crestere prima sesiune a saptamanii, piata fiind putin mai animata dupa publicarea unor indicatori economici buni in Statele Unite si in intreaga lume: Dow Jones a castigat 0,44%, iar Nasdaq 0,92%.

Dow Jones Industrial Average a crescut 65.36 puncte la 14.974,96 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a urcat cu 31.24 puncte la 3.434,49 puncte.

Si Standard & Poor 500 a crescut pe partea sa cu 0,54% sau 8,68 puncte la 1.614,96 de puncte.

Optimismul din pietele financiare a fost alimentat devreme de semne incurajatoare venite din economiile din SUA, Japonia si Europa. Statele Unite, in special, au avut cele mai bune date, a declarat Brent Schutte, strateg la BMO Bank Private, potrivit AFP.

Activitatea de productie crescut in luna iunie, dupa o scadere surpriza in luna mai, iar cheltuielile de constructii au crescut usor in luna mai la 0,5%, crestrea fiind in concordanta cu cea prognozata de analisti.

Stimulat de conditiile economice imbunatatite si politica Guvernului, indicele de incredere al firmelor japoneze mari de productie a crescut semnificativ in luna iunie si a devenit pozitiv.