New York Stock Exchange a terminat in echilibru sesiunea de luni, investitorii preferand prudenta in asteptarea principalilor indicatori cu privire la economia Statelor Unite: Dow Jones a scazut cu 0,04%, iar Nasdaq, ridicat de Apple, a castigat 0,27%.

Dow Jones Industrial Average a cedat 5.83 puncte coborand la 15.419,68 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, s-a apreciat cu 9.84 puncte la 3.669,95 de puncte.

Si indicele Standard & Poor 500 (SP 500) a pierdut 0,12% (-1.95 puncte) incheind la 1.689,47 de puncte.

"Investitorii inca mai asteapta publicarea unor indicatori in aceasta saptamana pe preturile cu amanuntul si preturile de import, precum si mai multe discursuri ale oficialilor Fed", a declarat Peter Cardillo de la Rockwell Global Capital pentru AFP.

In mod normal, aceasta este o perioada de acalmie pe piete, iar volumele tranzactionate sunt mici, a adaugat el.

Actiunile grupului informatic american Apple au crescut luni pe fondul reaparitiei zvonurilor privind lansarea unui nou iPhone si o posibila versiune mai ieftina a aparatului, mai adaptat pietelor emergente, scrie AFP.

Potrivit site-ului specializat in sectorul tehnologic AllThingsD.com, care nu isi precizeaza sursele, Apple va organiza un eveniment in 10 septembrie pentru a-si prezenta noul iPhone.

Acest eveniment ar putea oferi ocazia de a anunta lansarea unui model "low-cost" al popularului telefon, despre care piata speculeaza de mai multe luni.

Daca iPhone ramane unul dintre principalele atuuri ale Apple, cota sa pe piata mondiala a smartphone-urilor se erodeaza in fata concurentei mai ieftine a telefoanelor care opereaza cu Android, softul Google.

Pretul risca sa devina o variabila din ce in ce mai importanta in anii viitori, deoarece pietele dezvoltate incep sa fie saturate si cresterea va fi sustinuta in principal de tarile emergente.