Wall Street a inchis scadere miercuri, investitorii ramanand prudenti in fata incertitudinii legate de economia americana si de mentinerea sustinerii bancii centrale a Statelor Unite: Dow Jones a pierdut 0,73% iar Nasdaq 0,41%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a scazut cu 113,35 puncte la 15.337,66 puncte iar Nasdaq, cu dominanta tehnologica, a cedat 15,17 puncte, la 3.669,27 puncte.

Indicele extins Standard & Poor's 500 (SP 500) a pierdut si el 8,77 puncte, pana la 1.685,39 puncte.

"Confuzia domneste in randul investitorilor, ceea ce nu induce incredere in piata", a explicat Art Hogan, de la Lazard Capital Markets.

Astfel, rezultatele grupului de mari magazile Macy's publicate in cursul diminetii au dezamagit, deoarece vanzarile scazute reflecta un consum slab al gospodariilor americane.

"In aceasta privinta, investitorii analizeaza atent joi rezultatele Walmart (numarul unu mondial in distributie, n.r.)", noteaza Hogan.

Indicele preturilor de productie, publicat miercuri de departamentul Muncii, a dezamagit si el analistii: preturile au ramas neschimbate in iulie, dupa ce crescusera cu 0,8% in iunie si cu 0,5% in mai.

Potrivit lui Art Hogan, aceasta stabilizare a preturilor "poate fi interpretata drept o veste buna sau una proasta. Eu o vad mai degraba proasta, deoarece poate insemna ca economia nu este atat de robusta".

Pietele asteapta decizia viitoare a Fed legata de mentinerea sau retragerea progresiva a masurilor de sustinere a economiei.

"O intarziere a acestei retrageri, anticipata initial pentru septembrie, ar putea fi si ea o veste proasta, deoarece ar insemna ca relansarea economica nu este considerata suficient de solida" de catre banca centrala, apreciaza Art Hogan.