Bursa de la New York a incheiat in scadere sesiunea de luni, investitorii fiind ingrijorati din nou din cauza datoriilor Statele Unite precum si de situatia din Siria: Dow Jones a scazut cu 0,43% iar Nasdaq a ramas aproape stabil.

Dow Jones a cazut cu 64.05 puncte 14.946,46 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a cedat 0,22 puncte la 3.657,57 puncte.

Si indicele extins Standard & Poor 500 a pierdut 0,40%, sau 6.72 puncte, pentru a inchide la 1.656,78 puncte.

Secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew ,a informat, la momentul inchiderii, ca plafonul datoriei juridic al publice a Statelor Unite va fi atins "la mijlocul lunii octombrie si trebuie sa fie abordat de catre Congres inainte de aceasta data pentru a evita o incapacitate de plata a tarii". Zvonurile cu privire la acest subiect deja circulau in camerele de tranzactionare inainte de inchidere.

"Din pacate, Statele Unite ar putea ajunge la plafonul datoriei curand, iar acest lucru este ceva ce se stie in piata", a declarat Peter Cardillo de la Rockwell Global Capital, potrivit AFP.

Potrivit lui Cardillo, anuntul lui John Kerry care confirma ca in Siria au fost utilizate arme chimice si ca "cei responsabili trebuie sa raspunda pentru actele lor", a provocat ingrijorare in piete.

"In Siria au fost utilizate arme chimice, este de necontestat", a confirmat luni secretarul de stat american John Kerry, adaugand ca cei responsabili "trebuie sa raspunda pentru actele lor", potrivit AFP. Folosirea armelor chimice si "sacrificarea fara discernamant a civililor" reprezinta "o atrocitate morala", a mai spus seful diplomatiei americane. O decizie a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la o eventuala interventie in Siria este asteptata miercuri.