Wall Street a incheiat mixt sesiunea de miercuri, investitorii fiind bucurosi de sosirea in fruntea Federal Reserve (Fed) a lui Janet Yellen, dar tensionati cu privire la impasul bugetar de la Washington: Dow Jones a castigat 0,18%, in timp ce Nasdaq a cedat 0,46% .

Dow Jones a crescut cu 26.45 puncte la 14.802,98 puncte, dar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, acoborat cu 17.05 puncte la 3.677,78 de puncte .

Standard & Poor 500 a ajuns la 1.656,40 (+0.06%) de puncte .

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a oficializat miercuri numirea lui Janet Yellen la conducerea Central Bank (Fed), apreciind ca fostul numar doi al institutiei a fost "cel mai calificat pentru aceasta pozitie".

Ea a castigat cursa impotriva altui reputat economist- Larry Summers- si pare sa fie agreata de democrati, asteptandu-se, totusi, cateva voturi si din partea republicanilor, potrivit presei americane.

Se considera ca Yellen va fi un continuator al politicii monetare duse de Ben Bernanke. Larry Summers, prima optiune a lui Obama pentru aceasta pozitie, a anuntat ca iese din cursa pe 15 septembrie intrucat intampina opozitie din partea senatorilor democrati.