Wall Street a inchis in scadere sesiunea de marti, investitorii fiind nelinistiti ca se apropie termenul limita pentru ridicarea plafonului indatorarii Statale a SUA: Dow Jones a pierdut 0,88 %, iar Nasdaq 0,56 %.

Dow Jones a scazut cu 133.25 de puncte la 15.168,01 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a cedat 21.26 puncte la 3.794,01 puncte .

Si Standard & Poor 500 a pierdut 0,71 % ( -12.08 puncte ) la 1.698,06 de puncte .

"Pietele au fost pana in prezent optimiste deoarece se credea ca acordul va fi incheiat ieri sau azi, dar acum piata da semne de nervozitate", a declarat Sam Stovall, analist la Standard & Poor Capital IQ, potrivit AFP

Camera Reprezentantilor nu a votat nici marti proiectul de lege destinat ridicariiri plafonului datoriei SUA, au declarat oficialii republicani citati de AFP.

Liderii republicani au decis sa nu se prezinte la vot aratandu-si astfel lipsa de sprijin pentru reforma medicala sustinuta de presedintele american Barack Obama.

Casa Alba a respins marti noul plan al republicanilor legat de ridicarea plafonului de indatorare a tarii, asimilandu-l cu o "cerere de rascumparare".

"Presedintele a spus si a repetat ca nu trebuie cerute rascumparari pentru a asumarea responsabilitatilor fundamentale de a vota un buget si de a plati facturile tarii", a explicat un purtator de cuvant al presedintiei, Amy Brundage