Actualizat acum

(P) VIDEO Bodgan Gherghe, Tradeville: Perspectivele sunt pozitive, urmarim companii care ar putea da un dividend mare in 2014

de Smile Media    
Miercuri, 20 noiembrie 2013, 9:57 Economie | Burse


Bogdan Gherghe
Foto: Tradeville
In perioade ca aceasta prin care trecem acum se fac cele mai bune investitii. Dobanzile sunt in scadere, preturile sunt inca joase, cursul de schimb e stabil, iar economia Romaniei a avut cea mai mare crestere a PIB din Europa in trimestrul 3. Tu cum iti adaptezi portofoliul personal la noul climat macroeconomic? Cum poti lua cele mai bune decizii financiare? Cunosti avantajele de a investi pe Bursa? Despre cum te poti folosi de piata de capital in cresterea randamentului propriilor economii a discutat online Bogdan Gherghe de la Tradeville.Fragmente din interviu:

 • Cresterea economiei in Romania este unul dintre motivele care ar duce la evolutia mai buna a companiilor, atat din punct de vedere al profitabilitatii, cat si al evolutiei bursiere.
 • Romanilor le lipseste putin partea de educatie financiara. Simt un anumit risc pe partea de investitii si nu sunt hotarati sa faca pasul sa faca pasul decisiv si sa invete cum se tranzactioneaza la bursa. In plus, trebuie sa isi dea seama exact unde se plaseaza ca investitori: ar putea sa accepte un risc investitional mai mare, mai mic sau mediu.
 • Un investitor incepator poate participa la unul dintre seminariile noastre pentru a intelege exact ce inseamna tranzactionarea la bursa, ce profil de risc are, ce oportunitati sunt in momentul acesta si cum sa isi construiasca un portofoliu. In plus poate sa isi faca un cont demonstrativ si sa exerseze ce a invatat. Pasul urmator este contul de tranzactionare si prima experienta de investitor.
 • Brokerul il alegi cand semnezi contractul de tranzactionare. Este foarte important ca acel broker sa fie autorizat de ASF, autoritatea care supravegheaza tranzactionarea la bursa si sa iti ofere informatiile disponibile.
 • Perspectivele noastre sunt pozitive, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Urmarim companii din domeniul energetic care au profit cum e OMV Petrom, Romgaz dar si din alte domenii care care ar putea da un dividend mare in anul viitor.

Bogdan Gherghe, analist financiar Tradeville, este specializat in construirea de portofolii adecvate profilului investitional si in strategii de management al riscurilor financiare. In ceea ce priveste analiza de companie, expertiza sa este in sectoarele auto, bunuri de consum, fonduri de investitii si tehnologie. Absolvent al Facultatii de Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul ASE, Bogdan este inscris in programul CFA Institute.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


4404 vizualizari

 • Dece ? (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 11:04)

  SRA [anonim]

  Buna ziua,

  Mi se pare tendentioasa "cea mai mare crestere %" Trebuie spus altfel cu cât creste PIB si veti constata ca ROMANIA este mult ramasa in urma !
  Traieste din exporturi care depind de buna stare a tarilor civilizate si nu de capacitatea NATIUNII. Contactati-ma SVP .

  Intrebare,

  Dece nici o banca din ELVETIA nu vorbeste de fonduri de investitii in ROMANIA ?

  Merci

  SRA
  Expert Intelligence économique
  • R (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:04)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui SRA

   Datele economice sunt oficiale.
   Exista cel putin un fond elvetian care detine participatii in companii din Romania. (Julius Baer) In plus as adauga si prezenta Franklin Templeton, unul dintre cele mai mari fonduri internationale.
   Consideram ca imbunatatirea situatiei economice in Romania si la nivel global vor atrage si alti investitori institutionali importanti.
   Cifrele sunt puse la dispozitie de Comisia Europeana. Tabelul il puteti consulta aici.
 • Care este creterea reala a Romaniei? (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 14:12)

  Traian [anonim]

  Se tot lauda aceste PIB de 4,1% din trim. III a.c. Oare nu se stie ca pana acum dupa noua luni PIB-ul tarii este 1,6% si ca de fapt agricultura a avut un an exceptional?

  Putem sa facem N estimari pana la proba contrarie insa trebuie sa stim ca uzinele Ford au lucrat mai mult in somaj tehnic in trim. IV si atunci exportul nostru nu va mai fi ca la trim. III.

  In plus cand estimam o crestere economica :SUSTENABILA" pentru a face recomandari realiste de a investi in actiuni BVB ar fi bine sa ne uitam si la sectoarele de baza care sustin economia fara a mai vorbi de nivelul de trai si de fapt de CONSUM.

  Pot intoarce cum vreau datele macro vorbind doar de ce ma avantajeaza si sa evit pe cele nefavorabile intentionat.

  Intrebare: Cum vedeti anul economic (nu neaparat PIB) pentru 2014 comparativ cu anul 2013 si ce argumente credibile puteti aduce avand in vedere politica monetara a BCE anuntata de Draghi in aceasta luna?
  • r (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:22)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Traian

   Cresterea economica a Romaniei din T3 2013 a fost reala, iar comparatia la nivel european se face pornind de la aceeasi metodologie de calcul a Comisiei Europene.
   In 2014, vedem o continuare a revirimentul economic local si credem ca anul viitor se va compara marginal favorabil cu 2013. Conditiile monetare raman extrem de relaxate, atat la nivel local, cat si - asa cum ati indicat - la nivelul zonei euro, iar stabilizarea economiilor din zona euro ne va ajuta pe filiera exporturilor.

 • comisioane si taxe (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 14:49)

  Vladimir [anonim]

  Personal nu cred ca titlul articolui are vreo legatura cu investitul in general.

  Daca as vrea sa investesc 35.000 euro si sa cumpar aceste 2 ETF (exchange trade funds) folosind Tradeville:

  EXSG - iShares EURO STOXX Select Dividend 30 (DE)
  VTI - Vanguard Total Stock Market ETF (US)

  1) Ce comisioane as platii catre Tradeville si cand (aproximativ)?
  2) Ce taxe as platii statului roman si cand (aproximativ)?
  3) Exista vreo restrictie pentru cetatenii romani cu domicilul in strainatate (Canada)?

  Cu multumiri,
  Vladimir
  • r (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:08)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Vladimir

   1. Ambele ETF-uri pot fi tranzactionate prin serviciul Stratrade INTL.
   Comisioanele sunt de 0,5% din valoarea tranzactiei, minim 25 euro, atat la cumparare cat si la vanzare (comisionul minim este de 25 euro indiferent de moneda bursei unde se tranzactioneaza emitentii )
   2. In cazul in care aveti rezidenta fiscala in Romania, impozitul este de 16% din profitul net inregistrat. Profitul sau pierderea se inregistreaza doar dupa vanzarea investitiei initiale . Se plateste la inceputul anului urmator.

   3. Din cate stim noi, nu exista restrictii, dar va recomandam sa contactati un consultant fiscal.
 • Buna ziua (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 16:03)

  SlayerSS [anonim]

  Buna ziua,

  Ce sfaturi aveti pentru persoanele care doresc sa investeasca dar care nu au experienta pe piata bursiera?

  Care ar fi suma minima recomandata pentru investitie luand in considerare faptul ca acei bani pot fi pierdut? In plus, ce cominisioane percepe firma TradeVille pentru tranzactionarile pe piata bursiera?

  Zi frumoasa!
  • r (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:16)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui SlayerSS

   Va invitam la seminariile noastre sa invatati cum sa faceti primii pasi.
   In cazul mentionat de dumneavoastra putem sa vorbim despre investitia maxima, suma fiind calculata in functie de profilul de risc. Teoria financiara recomanda construirea unei rezerve care sa acopere cel putin 3 luni cheltuielile curente, restul economiilor fiind directionati catre partea investitionala, atat in actiuni, precum si instrumente monetare (titlurili de stat, depozite etc), proportia dintre cele doua fiind dependenta de profil.
   In cazul tranzactionarii la BVB, comisioanele variaza intre 0.3% si 0.65% din valoarea tranzactiei.
   Va recomandam sa faceti un test pentru a afla profilul de investitor
 • Dar,cresterea de preturi cea mai mare din UE? (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 16:57)

  Horia [anonim]

  Pentru anul 2014, ordonanta 102/2013 a stabilit un indice de crestere a preturilor de 104,77%, calculat la luna septembrie 2013 fata de septembrie 2012.
  Ce curs de schimb este valabil pentru accize in anul 2014? In anul 2013 cursul de schimb pentru accize este de 4,5223 lei/Eur. In anul 2014, cursul de schimb este 4,5223 (curs octombrie 2012) x 104,77% (indice inflaţie 2013) = 4,7380 lei/Eur.
  Crestere de preturi in cascada si noi vorbim de BVB / intr-o tzara ce se pregateste sa devina o economie de PLANTATIE ( nv. resursele minerale-& boala olandeza)
  • r (Joi, 21 noiembrie 2013, 12:25)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Horia

   Investitia in actiuni acopera intr-o buna masura riscul de inflatie comparativ cu depozitele bancare sau titlurile de stat. Chiar daca societatile listate la BVB nu cuprind totalitatea sectoarelor economice, companiile din domeniul energetic, cum sunt Romgaz sau OMV Petrom au perspective foarte bune avand in vedere liberalizarea pretului gazelor naturale. Pe langa acestea, putem mentiona alti emitenti care platesc dividende peste dobanzile bancare si au si potential de apreciere,cum sunt SIF-urile,FP, Transelectrica,Nuclearelectrica sau Transgaz.

   In cazul in care Romania nu vi se pare atractiva, puteti investi in companii din SUA, Canada si Europa folosind serviciul Startrade INTL.
 • Ce presupune investitia la bursa? (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 18:51)

  Mihai Robescu [anonim]

  Ce presupune investitia la bursa si care sunt pasii de urmat vand in vedere ca nu am mai investit pana acum?
 • De ce as investi la bursa in Romania? (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 19:35)

  Parzivall [utilizator]

  Intr-un climat economic atat de imprevizibil cum e Romania, daca nu esti parte din sistem....esti fraierul sistemului. O tara care e pe locul 134 in lume la fiscalizare, poate fi atractiva pt investitori?
  Iti faci un plan de investitii, investesti si te trezesti peste noapte ca cel mai cinstit guvern isi bate joc de finantele tale. Nu trebuie nitica stabilitate daca vrei sa atragi investitori?
  • R (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:33)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Parzivall

   Conditiile monetare raman extrem de relaxate, atat la nivel local, cat si la nivelul zonei euro, iar stabilizarea economiilor din zona euro vor ajuta indirect. Chiar daca politica fiscala nu este foarte predictibila, consideram ca investitorii vor fi atrasi de potentialul Romaniei de dezvoltare pe termen lung.

   Prin Tradeville puteti sa investiti in cele mai importante companii din SUA,Canada si Europa, folosind serviciul Startrade INTL. Asta in cazul in care pentru dvs. Romania nu reprezinta o zona de incredere.
 • actiuni (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 22:05)

  Florin Craciunescu [anonim]

  Intotdeauna m-a tentat ideea de bursa, dar nu am cunostintele necesare, iar in broker nu prea am incredere ca sa nu amintesc aici de cazul Sima. Ce imi recomandati? Nu stiu cum sa aleg de unul in singur in ce sa investesc. Cum stiu ca brokerul nu ma inseala, ca face ce trebuie cu banii mei?
  Multumesc
  • r (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:23)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Florin Craciunescu

   Cel mai probabil va referiti la situatia cand nu tranzactionati printr-o platforma online sau la conturile discretionare in cazul carora brokerul actioneaza in baza unui mandat. La Tradeville oferim clientilor acces online in timp real la evolutia pietei, precum si la toate tranzactiile efectuate. De asemenea, ei pot vedea oricand situatia portofoliului (bani si instrumente financiare), deci nu au de ce sa isi faca probleme. Accesul la platforma este securizat pe baza de user si parola pe care doar clientul le cunoaste. In plus, Tradeville ofera avantajul de a seta accesul la platforma de pe un singur IP.

   In cazul in care nu stiti cum sa faceti selectia actiunilor, aveti la indemna instrumente automatizate de analiza, precum Stock Screener sau BVB versu Eruopa. In plus, puteti avea acces la unul dintre brokerii nostri, care au rol de consultant, facand recomandari in functie de profilul dvs de investitor, insa decizia finala este a clientului.

   De asemenea, daca nu aveti cunostintele necesare, puteti participa la unul dintre seminariile noastre.
 • Cat investesti? (Joi, 21 noiembrie 2013, 0:37)

  adrian [anonim]

  Ati spus intr-un articol publicat tot de Tradeville ca " "Una dintre regulile cele mai simple este ca procentul din economiile personale investit in actiuni sa fie determinat ca diferenta intre 100 si varsta in ani."
  Daca eu am 25 de ani, logic ar fi sa investesc 75% din ce economisesc. Mi se pare foarte mult, pentru ca la varsta mea, sincer, economisesti foarte greu. Va rog sa imi spuneti pe ce se bazeaza aceasta regula? Care-i logica?
  • r (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:40)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui adrian

   In cazul persoanelor tinere, actiunile ar trebui sa ocupe o pondere mai mare in portofoliu pentru ca acestea au o capacitatea mai mare de a genera venituri si pot recupera anumite pierderi. Inainte de a stabili un plan de economisire, persoanele trebuie sa aiba in vedere alocarea unor rezerve de bani suficiente pentru acoperirea cheltuielilor curente, pe o perioada de min. 3 luni, banii economisiti (min. 10%) putand fi folositi pentru construirea unui portofoliu care sa acopere nevoile viitoare (pensie).
 • Combinatie optima (Joi, 21 noiembrie 2013, 0:47)

  alexandru [anonim]

  Care este combinatia optima (actiuni, futures, forex) pe care o recomandati unor incepatori, astfel incat sa nu-si piarda toti banii de la inceput?
  • r (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:42)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui alexandru

   Combinatia optima este influentata de profilul dvs. de risc. Pentru incepatori as recomanda in primul rand acumularea de cunostinte asupra domeniului, in al doilea rand as exclude in faza de start contractele futures si forex. Ulterior, dupa ce intelegem cum functioneaza mecanismele bursei, as recomanda si investitii in instrumente derivate.
   Cel mai bine este sa apelati la un broker impreuna cu care sa stabiliti structura portofoliului.
 • oportunitate (Joi, 21 noiembrie 2013, 8:26)

  vali [anonim]

  De ce merita investit la bursa acum cand dobanzile sunt la minime istorice si nu invers?(cand dobanzile sunt la maxim)
  • r (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:51)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui vali

   O investitie in bonduri guvernamentale, de pilda, nu mai are un potential atat de mare precum in anii precedenti. Cand dobanzile sunt la minime istorice - si, de fapt, dobanzile converg catre zero - randamentele colectate in mod constant devin tot mai mici. Realocarea oportunista a capitalurilor, dinspre bonduri, depozite si alte instrumente care ofera venit fix, catre actiuni este inca timida. Dar fenomenul ar putea fi amplificat, intrucat bancile centrale semnalizeaza acum intentia suprimarii dobanzilor pentru o perioada de timp mai lunga decat estimam pana acum.
   Economia merge mediocru si in germania, si in sua, si totusi bursele acolo sunt la maxime record, nu e doar un pariu pe economii, ci mai ales pe lichiditate. Bancile centrale suprima dobanzile, inflatia e inexistenta. Am putea avea dobanzi suprimate la zero pt inca mult timp. Detalii pe aceasta tema gasiti si pe site-ul nostru.
 • Guerilla fiscala 2014 (Che) (Joi, 21 noiembrie 2013, 8:48)

  Boacter [anonim]

  Doua tipuri de explicatii :1) Nu mai e bani dom'le !
  2) Colapsul creditelor subprime propagat prin CDS, de catre hedge funds in piata produselor derivative a slabit catastrofal pozitiile short in zonele emergente !!
  Cat este CDS-ul Romaniei si care este probabilitatea de default a României calculată pe baza CDS-urilor la împrumuturile pe 5 ani (rată de recuperare de 60%) ?
  • r (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:12)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Boacter

   Potrivit cotatiilor agregate de catre firma Markit, cineva care vrea sa asigure o expunere de 10 milioane USD in bonduri guvernamentale romanesti, timp de 5 ani, va plati o prima anuala de 196 mii USD. Cotatia implica o probabilitate de default suveran de 12.05% in interiorul orizontului de timp considerat.
 • Curiozitate (Joi, 21 noiembrie 2013, 9:25)

  andrada [anonim]

  Buna ziua,

  Am o intrebare tangentiala temei anuntate. Am observat ca toate intrebarile de pana acum au fost formulate de barbati.
  1. Intr-un procent aproximativ, cati dintre clientii dvs. sunt barbati si cati femei? Dar in firma dvs. care este proportia in randul traderilor?
  2. Este bursa, in Romania, o zona rezervata barbatilor? Daca da, care ar fi explicatia dvs.
  Multumesc,
  • r (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:43)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui andrada

   Intre clientii Tradeville regasim si investitori de sex feminin intr-o proportie de 30%. Speram ca aceasta nu este o regula in piata. Intr-adevar, cei mai multi dintre cei care activeaza pe piata de capital sunt investitori de sex masculin, dar acest fapt nu inseamna ca este un domeniu exclus doamnelor.
   In ceea ce priveste Tradeville, putem spune ca nu exista o dominatie. Daca prin trader aveti in vedere agentii de servicii financiare, proportia este de 48% salariate.
 • Romanii si bursa (Joi, 21 noiembrie 2013, 10:09)

  marian [anonim]

  M-ar interesa daca aveti cateva date legate de cat anume investesc romanii in instrumente financiare (procent raportat la venituri sau la economii). Cum arata situatia din Romania, comparativ cu alte state forste comuniste: Polonia, Cehia si, chiar Ungaria?

  Multumesc,

  Marian
  • R (Joi, 21 noiembrie 2013, 12:04)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui marian

   Conform ultimelor date publicate de Fondul de Compensare al Investitorilor, romanii au investitii de aproximativ 5 mld. RON la BVB, in timp ce nivelul depozitelor bancare este de douazeci de ori mai mare.

   Privind rulajele inregistrate in cele trei tari mentionate de tine, putem sa concluzionam ca nivelul investitiilor populatiei depasc media din Romania. In aceste cazuri bursa a fost privita de guvernanti ca o oportunitate de dezvoltare si in consecinta a generat interes.
 • Cu cartile pe fata (Joi, 21 noiembrie 2013, 10:38)

  Alexandru Jecu [anonim]

  Piata romaneasca, imprevizibila? Cand e manarita cu atata atentie de Guvern, Banca Nationala, Servicii! Sa fim seriosi! Ce ramane, de firmele de brokeraj. A propos, stiti cumva care sunt procentele dupa care se repartizeaza piata intre actorii astia?
  • r (Joi, 21 noiembrie 2013, 12:29)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandru Jecu

   Guvernul si Banca Centrala sunt jucatorii importanti in piata in orice economie dezvoltata.

   Numarul firmelor de brokeraj care activeaza pe piata de capital intr-adevar s-a redus. Importanta este adaptarea modelului de business la noul context de piata. Cotele de piata in functie de cifra de afaceri au aparut in presa economica, Tradeville fiind pe locul 2. Puteti vedea un top aici.
 • perspective (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:02)

  PIC [anonim]

  Care credeti ca va fi evolutia pietei de capital din Romania pentru ultimul trimestru si care ar fi companiile ce ar avea cel mai mare potential de crestere sustenabila.
  Multumec.
  • R (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:54)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui PIC

   Posibilitatea ca piata de capital din Romania sa aiba o evolutie pozitiva in ultimul trimestru al acestui an si in primele luni ale anului urmator sunt foarte ridicate. Avansul pietelor dezvoltate creaza capital disponibil de investit in pietele emergente, o parte din acest capital isi va croi drum si catre Romania.

   Nu trebuie neglijate eforturile administratorului Fondului Proprietatea, Franklin Templeton, de a creste vizibilitatea pietei romanesti in randurile investitorilor institutionali straini. Trebuie urmarita cu atentie evolutia Petrom (mai ales in contextual interesului puternic manifestat la IPO-ul Romgaz), precum si a celorlalte companii listate la BVB din sectorul utilitati.
 • Brokeri din Romania (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:10)

  Mihai [anonim]

  Buna ziua,

  Am auzit destul de povesti negative despre brokeri din Romania. Imi puteti spune pe ce criterii se alege o companie de brokeraj de incredere?
  • r (Joi, 21 noiembrie 2013, 12:15)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai

   Un broker de incredere este autorizat de CNVM, atat la nivelul companiei, cat si al personalului care ofera asistenta. De asemenea, experienta de mai multi ani in piata inseamna ca ofera servicii de calitate de care clientii beneficiaza pe termen lung.
   O platforma moderna, seminarii educationale, prezentarea investitiei la bursa atat din prisma profitului potential, dar la fel de important al riscurilor legate sunt unele din criteriile necesare.
 • costuri (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:18)

  adriana [anonim]

  Buna ziua,

  Exista un serviciu de consultanta, mai ales in cazul investitorilor incepatori, care au nevoie de asistenta in construirea unui portofoliu?
  De asemenea, ce alte costuri sunt implicate in mentinerea unui cost de tranzactionare la Bursa sau pe piete internationale?
  • r (Joi, 21 noiembrie 2013, 11:47)

   Bogdan Gherghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui adriana

   1. Puteti avea acces la unul dintre brokerii nostri, care au rol de consultant, facand recomandari in functie de profilul dvs de investitor, insa decizia finala este a clientului.

   2. Costurile de tranzactionare sunt legate de comisionul din valoarea tranzactiei pentru ambele servicii (StartradeRO si Startrade INTL).
 • @andrada (Joi, 21 noiembrie 2013, 17:20)

  cenzuratul [utilizator]

  (doar opiniile mele)
  Cred ca pe toate bursele din lume procentul participantilor de sex masculin e mai mare decat al celor de sex feminim. Cauze? 1. Apetitul la risc mai mare al barbatilor (observabil si in stitul de condus auto) determinat de cine-stie-ce complex de factori (hormonali, cum a fost modelat creierul de-a lungul evolutiei - si nu ma refer la acea evolutie de ~10000 de ani de la Adam pana la noi, exista o alta evolutie, ceva mai lunga). Pe de alta parte am citit despre un studiu care concluziona ca barbatii si femeile au acelasi apetit la risc pentru situatii riscamente identice, doar ca femeile percep o situatie mai riscanta decat cum o percep barbatii. 2. Nivelul de responsabilitate, care e mai mare la femei. Daca esti femeie si ai un copil, nu-ti mai arde sa risti banii de mancare a copilul pe investitii/joc la bursa. 3. Diverse prejudecati, conventii sociale (e o presiune mai mare pe barbati sa aduca cat mai multi bani in casa si bursa poate fi vazuta ca o solutie; poate bursa e vazuta ca un domeniu mai mult al barbatilor, precum meserii ca inginer constructor, programator si atunci femeile il evita)

  Nu zic ca femeile sunt traderi mai slabi. Daca nu gresesc am si citit despre o statistica care arata ca fondurile de investitii administrate de femei (sau care au in echipa femei) in medie sunt mai bune decat cele conduse de barbati (sau care au echipe fara femei).

  "Good luck trading!"
 • Actiuni bvb vs internationale (Joi, 21 noiembrie 2013, 23:14)

  Sebastian [anonim]

  Buna seara
  Predictiile de la sfarsitul anului v-au fost confirmate de piąta in 2013?
  Intro economie mondiala aflata in declin pietele bursiere au ajuns la maxime istorice. Crizele economice au o anume ciclicitate. Privind in urma care dintre aceste momente caracterizate de economie in stagnare sau scădere este mai aproape de situația actuală. Entuziasmul investitorilor poate fi noua bula după lungul sir de provocări începute in 2007-2008?
  Vorbești mai sus de fondul de garantare al investitorilor, poate ne descrieti intro fraza cine e si ce rol are.
  Multumesc
 • r (Luni, 25 noiembrie 2013, 11:20)

  Bogdan Gherghe [hotnews.ro]

  1) Chiar daca anul trecut nu am avut o predictie publica explicita pentru bursa din Romania, perspectivele noastre au fost optimiste, fapt confirmat si de lansarea primului ETF (fond de investitii tranzactionabil) - simbol TVBETETF- la BVB. Acesta replica performanta celui mai cunoscut indice local, crescand de la inceputul anului cu 21%.
  2) Corect, privind de la distanta poate parea ciudat ca economiile globale nu evolueaza intr-un ritm impresionant, totusi indicii bursieri stabilesc maxime multianuale. Unul din motive este legat de cresterea profiturile companiilor. Luand exemplul SP500, rezultatele din 2013 depasesc performanta din 2007. Suplimentar dobanzile mici oferite de titlurile de stat sau depozite bancare creeaza un impuls suplimentar pentru cautarea de randamente mai bune.
  3) Evolutia economia si a bursiei este ciclica, ceea ce duce la momente de euforie sau panica, insa modul de manifestare al pietelor nu coincide in totalitatea cu trecutul. Privind imaginea per ansamblu nu as zice ca in acest moment suntem in faza de euforie, ci mai degraba in debutul unui sentiment de optimism, iar de obicei trecerea de la optimism la euforie este de durata.
  4) Scopul Fondului este de a compensa investitorii in situatia in care un intermediar intra in incapacitatea de a returna fondurile banesti si/sau instrumentele financiare datorate sau apartinand investitorilor, care au fost detinute in numele acestora, cu ocazia prestarii de servicii de investitii financiare sau de administrare a portofoliilor individuale de investitii. Fondul de Compensare a Investitorilor are acelasi rol precum celelalte fonduri de garantare care exista pe piata financiara.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by