Bursa din New York a profitat miercuri de vestile incurajatoare din economia americana si de forma buna a actiunilor din sectorul IT, astfel incat indicii Dow Jones si S&P 500 au atins noi recorduri, scrie AFP.

Astfel, indicele vedeta Dow Jones a castigat 0,15% (+24,53 puncte) pana la 16.097,33 puncte iar S&P 500, cel mai urmarit de investitori, 0,25% (+4,48 puncte) pana la 1.807,23 puncte.

Nasdaq, cu dominanta tehnologica, a castigat 0,67% (+27,00 puncte) pana la 4.044,75 puncte. Acesta a terminat marti peste pragul de 4.000 de puncte pentru prima oara de la izbucnirea bulei internetului in 2000.

Indicii continua sa atinga noi valori record deoarece investitorii "sunt convinsi de mentinerea sprijinului Fed pentru piata si pentru economie" si spera in imbunatatirea cresterii in 2014, afirma Alan Skrainka, de la Cornerstone Wealth Management.

Acestia au fost incurajati si de faptul ca cifrele zilei de miercuri s-au dovedit "in ansamblu mai degraba pozitive" si au "semnalat o economie care isi revine usor", noteaza Peter Cardillo, de la Rockwell Global Capital.

Pe piata fortei de munca, inscrierile saptamanale in somaj au scazut, (-3%) pentru saptamana care s-a incheiat in 23 noiembrie, in conditiile in care analistii asteptau o crestere.

Cifrele privind moralul gospodariilor americane, publicate de universitatea din Michigan au surprins si ele pozitiv investitorii, indicand o crestere a increderii consumatorilor.

Comenzile de bunuri de folosinta indelungata au scazut pe de alta parte mai putin decat asteptarile, in octombrie.

Indicele compozit al indicatorilor economici, care regrupeaza zece indicatori meniti sa ofere o idee despre evolutia conjuncturii in SUA, a cunoscut o crestere suprinzatoare in octombrie.

Dincolo de aceste vesti bune, optimismul investitorilor a fost alimentat si de rezultatele Hewlett-Packard, care a reusit sa obtina profit anual, in ciuda vanzarilor in continua scadere. Actiunile sale au crescut cu peste 9%.

In conditiile depasirii pragului simbolic de catre Nasdaq, ansamblul sectorului tehnologic a cunoscut o crestere, fie ca a fost vorba de Apple, Twitter sau Facebook.

Volumul tranzactiilor a fost ins limitat, cu o zi inainte de Ziua Recunostintei, bursa fiind inchisa joi si vineri.