Bursa din New York s-a aratat prudenta marti, evitand asumarea de riscuri inainte de aflarea sortii politicii monetare americane: Dow Jones a cedat 0,06% iar Nasdaq 0,14%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive, Dow Jones a pierdut 9,31 puncte, pana la 15.875,26 puncte, iar Nasdaq, cu dominanta tehnologica, 5,84 puncte pana la 4.023,68 puncte, cei doi indici evoluand in jurul echilibrului in majoritatea sedintei.

Indicele extins S&P 500 a pierdut 0,31% (- 5,54 puncte) pana la 1.781,00 puncte.

Comitetul de politica monetara al bancii centrale americane vor indica miercuri, la capatul unei reuniuni de doua zile, daca decid sau nu sa reduca masurile de sustinere a economiei.

Indicatorii cei mai recenti au aratat semne incurajatoare pentru economia americana, determinand unii analisti sa mizeze pe o reducere a ajutoarelor Fed inca din decembrie.

In plus, bugetul american pentru 2014 si 2015 negociat de democrati si republicani a trecut marti de o etapa cruciala in Senat, deschizand calea promulgarii in aceasta saptamana si indepartand astfel spectrul unei noi crize bugetare care sa franeze relansarea.

Majoritatea observatorilor continua insa sa astepte o incetinire a ajutoarelor Fed in 2014.

Cifrele privind inflatia, publicate marti, sprijina aceasta ipoteza: preturile de consum au afisat o progresie de 1,2% in noiembrie, in cifre anualizate, in conditiile in care banca centrala vizeaza un obiectiv anual de 2%. Acest nivel lasa deci o marja importanta de manevra pentru Fed, fara teama de o inflatie galopanta.