Wall Street a atins noi nivele record, miercuri, dupa anuntul bancii centrale americane (Fed) privind mentinerea dobanzilor la nivele minime si reducerea usoara a sprijinului acordat economiei, scrie AFP.

Indicele vedeta al bursei din New York, Dow Jones Industrial Average, a crescut cu 1,84% la 16.167,97 puncte, un nivel niciodata atins pana in prezent la inchidere.

S&P 500, indicele cel mai analizat de investitori, a crescut si el cu 1,66% pana la 1.810,65 puncte, depasindu-si si el precedentul record.

Nasdaq, cu dominanta tehnologica, a crescut cu 1,15% pana la 4.070,06 puncte, cel mai mare nivel din septembrie 2000.

Comitetul monetar al Federal Reserve (Fed) a decis miercuri sa mentina neschimbate dobanzile principale, dar a redus usor sprijinul monetar pentru economie, anunta AFP.

Incepand cu ianuarie, Fed va injecta 75 de miliarde de dolari lunar in loc de 85 de miliarde, si ar putea continua o "reducere a ritmului acestor achizitii de active" in cadrul reuniunilor urmatoare daca piata muncii se imbunatateste si inflatia revine spre obiectivul de 2%, precizeaza un comunicat al bancii centrale americane