Wall Street a continuat sa scada si luni, rezultatele peste asteptari ale Caterpillar nefiind de natura sa-i impresioneze pe investitori care asteapata decizia Fed de miercuri: Dow Jones a cedat 0,26 %, iar Nasdaq 1,08 %.

Dow Jones a scazut cu 41.23 puncte la 15.837,88 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a coborat cu 44.56 puncte la 4.083,61 puncte.

Si S & P 500 a pierdut 0,49 % (8.73 puncte) incheind la 1.781,56 de puncte, sub pragul psihologic de 1.800 de puncte.

Monedele unor mari economii emergente si-au continuat luni caderea libera, afectate de situatii economice dificile si neputincioase in fata deciziei bancii centrale americane, Federal Reserve (Fed), de la care se asteapta miercuri o decizie de politica monetara, scrie AFP.

O cadere de peste 13,9% in doua zile, saptamana trecuta, pentru pesosul argentinian, lira turceasca se prabuseste practic zilnic la minime istorice, degringolada rublei rusesti si a rand-ului sud-african - valutele de pe pietele emergente par sa traverseze o perioada sumbra.

Printre motivele recentei slabiciuni ale acestor monede se afla "instabilitatea pietelor financiare in tari precum Argentina, Ucraina si Turcia, care s-a propagat la alte piete emergente", noteaza Michael Hewson, analist la CMC Markets.