Bursa din New York a terminat pe rosu sedinta de joi, pe fondul lipsei elementelor care sa incite investitorii, care au ales prudenta: Dow Jones a cedat 0,03% iar Nasdaq 0,54%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive, Dow Jones Industrial Average a pierdut 4,76 puncte pana la 16.264,23 iar Nasdaq, cu dominanta tehnologica, a cedat 22,35 puncte, la 4.151,23 puncte.

Indicele extins S&P 500 a cazut si el cu 0,19% (- 3,52 puncte) la 1.849,04 puncte.

"Am impresia ca piata a functionat astazi ca un ciclist care a pierdut atat de mult elan incat poate cadea oricand intr-o parte sau alta", a comentat Sam Stovall de la S&P Capital IQ. "Nu exista impulsuri, nu exista elemente care sa justifice o crestere a indicilor, care evolueaza de cateva zile intr-un interval de schimburi limitate", a adaugat el.

"Cumparatorii par sa fi intrat in greva, raman surzi la micile stiri ale pietei" care ii animau de obicei, noteaza si Mace Blicksilver de la Marblehead Asset Management.

Acestia au fost, in opinia lui Blicksilver, temperati de reculul net al mai multor titluri vedeta de pe Nasdaq, precum Tesla, Netflix, Facebook sau sectorul biotehnologiilor, pe fondul debutului dificil, miercuri, pe Wall Street, al King Digital Entertainment, producatorului popularului joc video Candy Crush, care a pierdut peste 15% in prima sesiune.

Datele publicate la inceputul sedintei nu au asigurat investitorii.

Pe frontul foarte urmarit al pietei muncii, inscrierile saptamanale in somaj in SUA au afisat o scadere neasteptata pentru saptamana care s-a incheiat in 22 martie si au atins cel mai redus nivel din ultimele sapte luni.

Intre altele, potrivit unei noi estimari, cresterea americana a fost revizuita in crestere la 2,6% in trimestrul IV 2013, fata de estimarea initiala de 2,4%. Dar cifra este inferioara previziunilor analistilor.

Investitorii se arata prudenti si in conditiile in care se apropie de finalul trimestrului. "In aceasta perioada, gestionarii de portofolii sunt foarte reticenti in a face noi investitii cu exceptia schimbarilor minore", reaminteste Sam Stovall.