Wall Street a incheiat pe verde sedinta de miercuri, in conditiile in care sedinta Bancii centrale americane (Fed) a redus temerile legate de o majorare mai rapida a dobanzii de interventie: Dow Jones a castigat 1,11% iar Nasdaq 1,72%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive, Dow Jones Industrial Average a urcat cu 181,04 puncte, pana la 16.437,18 puncte, iar Nasdaq, cu dominanta tehnologica, a castigat 70,91 puncte, pana la 4.183,90 puncte.

Standard & Poor's 500 s-a apreciat cu 1,09%, pana la 1.872,18 puncte.

Potrivit minutei reuniunii Comitetului de politic monetara (FOMC) al Fed din 18 si 19 martie, publicata miercuri, o majorare de dobanzi nu va interveni mai devreme decat estimeaza majoritatea observatorilor.

In cadrul conferintei de presa care a urmat acestei reuniuni, presedintele Fed, Janet Yellen, a lasat sa se inteleaga ca aceasta majorare ar putea avea loc la sase luni dupa finalul programului de achizitii de active.

"Piata este obsedata de ideea ca o majorare a dobanzilor ar putea avea loc mai devreme decat se anticipa initial, iar minutele Fed au redus acesta temere", a notat Brent Schutte de la BMO.

Investitorii au fost incurjati si de rezultatele trimestriale incurajatoare ale gigantului aluminiului Alcoa, de bun augur pentru deschiderea sezonului rezultatelor intreprinderilor. Societatea a inregistrat o pierdere neta legata de programul drastic de reducere a costurilor pentru a face fata preturilor slabe la vanzare. Dar rezultatul ajustat pe actiune, masura privilegiata de investitorii de pe Wall Street, a depasit asteptarile acestora.