Clientii Harinvest trebuie sa se inscrie la masa credala pana la data de 12 mai 2014 pentru a fi despagubiti de Fondul de Compensare a Investitorilor

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 25 aprilie 2014, 12:49 Economie | Burse

Toti clientii Harinvest, care se considera prejudiciati de catre societate, trebuie sa se inscrie la masa credala pana la data de 12 mai 2014, a anuntat vineri Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Fondul de Compensare a Investitorilor (FCI) va lua in considerare doar cererile de compensare a investitorilor care au depus declaratii de creanta si care au fost inregistrate in tabelul definitiv al creantelor si ii va despagubi pe clientii Harinvest in limita unui plafon maxim de 20.000 de euro.

Urmare a sentintei Tribunalului Valcea, din data de 26 martie 2014, care a admis cererea Harinvest pentru deschiderea procedurii de insolventa si a numit administratorul judiciar SP EVILEX IPURL, Fondul de Compensare a Investitorilor (FCI) va interveni pentru despagubirea clientilor Harinvest, a anuntat vineri ASF.

Potrivit normelor legale nationale si comunitare in vigoare, schema de compensare a investitorilor este declansata fie in baza deciziei ASF, fie in baza hotararii autoritatii judiciare, indiferent care dintre acestea intervine prima.

ASF aduce la cunostinta termenele stabilite de catre instanta, in cadrul procedurii de insolventa, pe care investitorii trebuie sa le urmareasca in vederea obtinerii despagubirilor:

  • termenul pentru depunerea creantelor: 12 mai 2014;
  • termenul limita pentru fixarea creantelor, intocmirea, afisarea si comunicarea tabelului preliminar al creantelor: 3 iunie 2014;
  • termenul limita pentru afisarea tabelului definitiv al creantelor: 19 iunie 2014;
  • sedinta adunarii creditorilor a fost fixata de catre administratorul judiciar pentru data de 16 iunie 2014;
  • noul termen de fond este 18 iunie 2014.

Fondul de Compensare a Investitorilor ii va despagubi pe clientii Harinvest in limita unui plafon maxim de 20.000 de euro.

Precizam ca este necesar ca toti clientii Harinvest, care se considera prejudiciati de catre societate, sa se inscrie la masa credala pana la data de 12 mai 2014. FCI va lua in considerare doar cererile de compensare a investitorilor care au depus declaratii de creanta si care au fost inregistrate in tabelul definitiv al creantelor.

Toate cererile de inscriere la masa credala urmeaza sa fie depuse la grefa instantei, respectiv Tribunalul Valcea.

Pasii care trebuie urmati de catre pagubitii Harinvest pot fi consultati, intr-o forma sintetica, accesand link-ul AICI sau consultand integral Regulamentul nr. 3/2006 privind autorizarea, organizarea si functionarea Fondului de compensare a investitorilor, modificat prin Regulamentul nr. 7/2014.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

317 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version