Bursa de la New York a incheiat in echilibru sesiunea de luni, temerile investitorilor fata de criza din Ucraina fiind temeperate de un indicator bun in domneiul serviciilor in Statele Unite: Dow Jones a castigat 0,11 %, iar Nasdaq 0,34 % .

Dow Jones Industrial Average a crescut cu 17.66 puncte la 16.530,55 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a urcat cu 14.16 puncte la 4.138,06 puncte.

Si Standard & Poor 500 s-a apreciat cu 0,19 % sau 3.52 puncte incheind la 1.884,66 de puncte.

"Avand in vedere deschiderea slaba a sesiunii in aceasta dimineata, putem spune ca este o zi foarte buna pentru piata ", a declarat Mace Blicksilver de la Marblehead Asset Management, citat de AFP.

Activitatea din domeniul serviciilor a crescut mai mult decat se preconiza in luna aprilie, in tara, potrivit unui indice publicat luni de catre asociatia profesionala ISM .

"Este o veste incurajatoare, piata avand nevoie de un succes pe plan economic acum ca Rezerva Federala a SUA ( Fed ) isi reduce treptat sprijinul acordat economiei americane", a declarat si Peter Cardillo de la Rockwell Global Capital.