Bursa de la New York a revenit pe crestere miercuri dupa doua sesiuni de declin, investitorii nefiind afectati de rapoartele care arata ca economia Statelor Unite a suferit cea mai puternica contractie in primul trimestru: Dow Jones a castigat 0,29%, iar Nasdaq 0,68%.

Dow Jones Industrial Average a crescut cu 49.38 puncte la 16.867,51 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a urcat cu 29.40 puncte la 4.379,76 de puncte.

Si S & P 500 a castigat 0,49% sau 9.55 puncte incheind la 1.959,53 de puncte.

Economia Statelor Unite s-a contractat mai puternic decat estimarile in primul trimestru, inregistrand cel mai mare declin din ultimii cinci ani, potrivit estimarii finale publicate miercuri de Departamentul Comertului si citata de AFP.

Dupa un avans de 2,6% in ultimul trimestru din 2013, produsul intern brut (PIB) american a scazut cu 2,9% in cifre anualizate in perioada ianuarie - martie, potrivit datelor corectate cu variatiile sezoniere, in conditiile in care analistii mizau pe un recul mai modest de 1,8%.

Aceasta cifra arata o degradare neta in raport cu precedenta estimare publicata in mai, si care indica o scadere de 1,0% a celei mai mari economii americane.

Aceasta este cea mai mare scadere dupa primele trei luni ale anului 2009, in perioada recesiunii care a urmat crizei financiare.

Dar nu este vorba despre o revenire la recesiune, care se defineste tehnic prin doua trimestre consecutive de contractia a PIB-ului.

Un astfel de scenariu nu pare sa se contureze, in conditiile in care Banca centrala americana (Fed) mizeaza pe o revenire a economiei in al doilea trimestru.

Iarna deosebit de aspra de la inceputul anului a afectat toate sectoarele economiei, potrivit datelor publicate de Departamentul Comertului.

Contractia celei mai mari economii a lumii "reflecta contributiile negative ale stocurilor, exporturilor, investitiilor si cheltuielilor statului", arata departamentul.