Wall Street a inchis marti pe rosu, pe fondul ingrijorarilor legate de noile sanctiuni occidentale impotriva Rusiei si a temerilor legate de repercusiunile acestora asupra economiei mondiale si a celei europene, in special, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive la inchidere, Dow Jones a scazut cu 0,42%, sau 70,48 puncte, la 16.912,11, iar Nasdaq cu 0,05%, sau 2,21 puncte, la 4.442,70 puncte.

Indicele extins S&P 500 a scazut cu 0,45%, sau 8,96 puncte, la 1.969,95 puncte.

Piata financiara new-yorkeza, care evolua pe verde in cursul diminetii, sustinuta de bunele rezultate ale intreprinderilor si ale unor indicatori incurajanti din SUA, a intrat pe rosu cu putin inainte de jumatatea sedintei, pe fondul riscurilor geopolitice.

Pentru a constrange Moscova sa inceteze orice sprijin acordat rebeliunii pro-ruse din Ucraina, Uniunea Europeana a blocat accesul intreprinderilor si bancilor rusesti la pietele financiare din UE, a interzis vanzarile de arme, de tehnologii sensibile in domeniul energiei si al bunurilor cu dubla utilizare, militara si civila.

SUA au anuntat si ele in a doua parte a sedintei noi sanctiuni financiare, plasand pe lista neagra trei banci rusesti.

Wall Street se teme de impactul economic, in special in zona euro, al unor astfel de masuri si de consecintele asupra pretului energiei, desi cotatia petrolului a evitat o deriva pana in prezent.

"Rusia nu este Iranul", este o tara care are "o importanta enorma" in termeni economici si geopolitici, a comentat Mace Blicksilver de la Marblehead Asset Management.