Wall Street a terminat pe verde marti, pe fondul unor buni indicatori americani, a performantei Home Depot si a unui nou record al Apple: Dow Jones a castigat 0,48% iar Nasdaq 0,43%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive, Dow Jones s-a apreciat cu 80,85 puncte pana la 16.919,59 iar Nasdaq cu 19,20 puncte pana la 4.527,51 puncte, cel mai inalt nivel din ultimii 14 ani.

Indicele extins S&P 500 a urcat cu 0,50%, sau 9,86 puncte, pana la 1.981,60 puncte.

Autoritatile americane au anuntat ca lucrarile de constructie de locuinte au crescut sensibil in iulie, atingand cel mai inalt nivel din ultimele opt luni.

Indicatori al constructiilor viitoare, numarul autorizatiilor de constructie acordate de autoritati a crescut cu 8,1% in iulie.

In acelasi timp, cresterea preturilor de consum si-a continuat reducerea in iulie, la +0,1% intr-o luna, cea mai slaba crestere din februarie.

Federal Reserve vizeaza un obiectiv al inflatiei de circa 2% pe termen mediu si a anuntat ca ar putea interveni prin majorarea dobanzii de interventie pentru a evita o accelerare a inflatiei.

Dar, odata cu incetinirea cresterii preturilor de consum, institutia dispune, momentan, de o marja de manevra mai mare si isi poate continua politica monetara foarte acomodanta, de care au profitat puternic pietele financiare americane in ultimii ani.

Un alt semnal al robustetii cheltuielilor pentru locuinte: specialistul in bricolaj si produse pentru case Home Depot a publicat rezultate superioare asteptarilor si a majorat previziunea profitului anual. Actiunile sale au crescut cu peste 5%.

O alta vedeta a zilei a fost Apple. Actiunile gigantului informatic, sustinute de apropiata lansare de noi produse, a depasit precedentul record, inchizand la 100,53 dolari.