Wall Street a terminat fara directie marti, in fata unor indicatori americani incurajatori dar si al unui recul al cotatiei petrolului si in asteptarea unei reuniuni importante a Bancii Centrale Europene: Dow Jones a pierdut 0,18% in timp ce Nasdaq a castigat 0,39%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive, Dow Jones a scazut cu 30,89 puncte pana la 17.067,56 puncte iar Nasdaq s-a apreciat cu 17,92 puncte pana la 4.598,19 puncte.

Indicele extins S&P 500 a pierdut 0,05% sau 1,09 puncte, pana la 2.002,28 puncte.

Datele statistice ale economiei americane difuzate marti au fost incurajatoare, afisand o relansare a cheltuielilor in constructii in iulie, la cel mai inalt nivel din ultimii aproape sase ani, si o crestere surpriza a activitatii in sectorul manufacturier in august.

Dar brokerii au preferat sa astepte, inaintea unei reuniuni foarte asteptate a BCE si in conditiile in care Mario Draghi a promis ca va face tot posibilul pentru a sustine euro.

Indicele Dow Jones a scazut in principal datorita reculului marcant al actiunilor companiilor petroliere Chevron (-1,48%) si ExxonMobil (-0,98%), dupa ce cotatia barilului de petrol a scazut cu peste trei dolari pe bursa din New York.