Bursa din New York a terminat in usoara scadere marti, la capatul unei sedinte foarte volatile in fata unui mediu economic nesigur: Dow Jones a pierdut 0,17% iar Nasdaq 0,28%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive, Dow Jones a scazut cu 28,32 puncte pana la 17.042,90 puncte iar Nasdaq cu 12,46 puncte la 4.493,39 puncte.

Indicele extins S&P 500 a cedat 0,28%, respectiv 5,51 puncte, pana la 1.972,29 puncte.

La fel ca si in precedentele sedinte, indicii au evoluat intre pierderi si castiguri de-a lungul intregii zile.

"Aceste evolutii sunt legate de finalul trimestrului", cand investitorii efectueaza ultimele operatii inainte de inchiderea conturilor pentru aceasta perioada, a comentat Peter Cardillo de la Rockwell Global Capital.

Dar este legata si de incertitudinile care planeaza in prezent asupra pietei, potrivit lui Art Hogan de la Wunderlich Securities.

Statisticile zilei, constrastante, par sa sprijine ideea unei continuari a politicii foarte acomodante a bancii centrale: preturile locuintelor in cele mai mari 20 de orase au scazut cu 0,5% in iulie, potrivit studiului Case-Shiller, activitatea economica a regiunii Chicago a scazut in septembrie iar moralul gospodariilor a scazut si el in aceeasi luna, potrivit indicelui publicat de Conference Board.

In plus, intarirea dolarului "va fi fara indoiala unul dintre subiectele majore de discutii in sezonul rezultatelor intreprinderilor, care urmeaza, unii indoindu-se ca acest lucru va afecta profiturile societatilor americane", spune Art Hogan.