Bursa de la New York a atins noi maxime, miercuri, piata salutand cu entuziasm raportul optimist privind situatia economiei americane: Dow Jones a castigat 0,18%, iar S & P 0,38%.

Dow Jones a crescut cu 33.07 puncte la 17.912,62 puncte, iar S & P 500 a urcat cu 7.78 puncte la 2.074.33 de puncte, un nou nivel record pentru ambii indici.

Si Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a avansat pe partea sa cu 0,39% sau 18.66 puncte la 4.774,47 de puncte.

"Aceasta zi a fost interesanta: in primul rand se credea ca piata va avea schimburi reduse, dar un potop de stiri despre economia Statelor Unite a permis pietei sa depaseasca obstacolele in drumul spre noi maxime ", a observat analistul Art Hogan de la Wunderlich Securities.

Iesirea Bancii Centrale a SUA (Fed) care a spus ca exista "optimist" cu privire la perspectivele de crestere din SUA, a dat un impuls pentru centrul financiar. Fed a enumerat progresele in cheltuielile de consum "in cele mai multe zone", castigurile de locuri de munca "pe scara larga" si activitatea de fabricatie "in curs de desfasurare."

"In plus fata de un discurs mai pozitiv, Fed mai vede o gama de lucruri bune ce se intampla pe mai multe fronturi", a rezumat sesiunea Jack Ablin de la BMO Private Bank, citat de AFP.