Wall Street a terminat mixt sedinta de marti, investitorii fiind ingrijorati de consecintele caderii cotatiei petrolului si de situatia din afara Statelor Unite: Dow Jones a pierdut 0,29% iar Nasdaq a castigat 0,54%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive, Dow Jones Industrial Average a cedat 51,28 puncte, la 17.801,2 puncte, iar Nasdaq a castigat 25,78 puncte pana la 4.766,47 puncte.

Indicele extins S&P 500 a scazut cu 0,02%, la 2.059,82 puncte.

Indicii au inceput sedinta pe rosu, dar si-au revenit mai mult sau mai putin dupa-amiaza, Nasdaq reusind chiar sa inchida pe verde.

Chiar daca pretul petrolului a crescut usor marti, cotatia barilului atinsese in ziua precedenta minimul ultimilor cinci ani.

In plus, "piata americana priveste cu atentie situatia internationala", a subliniat Art Hogan de la Lazard Capital Market.

Piata new-yorkeza a primit cu ingrijorare caderea de peste 5% a Bursei din Shanghai, unde anuntul unei inaspriri a regulilor asupra manierei in care investitorii se pot finanta a precipitat marcarea profiturilor, dupa mai multe sedinte de crestere.

Bursa din Atena a cazut cu peste 12%, in conditiile in care se contureaza riscul unor noi alegeri legislative, unde stanga radicala este favorita.