Bursa de pe Wall Street a inchis sesiunea de tranzactionare de marti in crestere usoara, pe fondul sperantelor ca Grecia va ajunge totusi la o intelegere cu Zona Euro precum si a optimismului dinaintea publicarii datelor Rezervei Federale (Fed). Astfel, Dow jones a crescut cu 0,16%, iar Nasdaq cu 0,11%.

Indicele "vedeta" Dow Jones Industrial Average a castigat 28,23 puncte pana la 18.047,58, aproape de recordul sau de 18.053,71, atins in 26 decembrie.

Precum s-a intamplat si vineri, S&P 500, un indice mai larg care monitorizeaza numerosi investitori, a atins un nou record, castigand 3,35 puncte (0,16%) pana la 2.100,34 puncte, in timp ce Nasdaq, dominat de tehnologie, a avansat cu 5,43 puncte pana la 4.899,27 puncte, atingand cel mai inalt nivel din ultimii cincisprezece ani.

"Am digerat situatia greaca, problemele continua in Ucraina, iar acum trecem la alte lucruri", a rezumat Michael James, de la Wedbush Securities, pentru AFP.

La o zi dupa esecul negocierilor in Atena si ministrii de Finante din Zona Euro (reuniti in cadrul Eurogrup) privind datoria greaca, ambele parti par sa isi mentina pozitiile cu aproximativ zece zile inainte de expirarea programului de asistenta financiara a tarii.

Cu toate acestea, surse de la Bruxelles au declarat marti seara pentru Reuters ca Grecia intentioneaza sa ceara miercuri Zonei Euro o prelungire a acordului de imprumut, diferentiind intre aceasta extensie a acordului si programul complet de asistenta financiara.

Lipsa de progrese clare pe frontul economic european si continuarea violentelro din estul Ucraine, in pofida intrarii in vigoare a unui acord de incetare a focului, nu au descurajat insa investitorii americani.

Pe Wall Street, "am luat putine pozitii astazi", a declarat Michael James. "Oamenii asteapta foarte multe lucruri pentru restul saptamanii, in primul rand comentariile de maine ale Rezervei Federala (Fed). In general, asteptam sa vedem."