Bursa de pe Wall Street a inchis sesiunea de tranzactionare de vineri in crestere record, dupa anuntul unui acord intre Grecia si Zona Euro. Astfel, indicele Dow Jones a crescut cu 0,86%, ajungand la un nivel record, iar Nasdaq cu 0,63%.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Potrivit rezultatelor finale, indicele "vedeta" Dow Jones Industrial Average a castigat 154,67 puncte pana la 18.140,44 - un nou record -, iar Nasdaq, dominat de tehnologie, a avansat cu 31,27 puncte pana la 4.955,97 puncte, continuand sa evolueze la un nivel fara precedent in ultimii cincisprezece ani.

S&P 500, un indice mai larg care monitorizeaza numerosi investitori, a atins de asemenea un nou record, castigand 12,85 puncte (0,61%) pana la 2.100,30 puncte.

Bursa din New York, letargica la inceputtul sesiunii de tranzactionare, a inceput sa creasca vertiginos dupa anuntul ca Zona Euro a decis sa prelungeasca cu 4 luni planul de ajutorare financiara pentru Grecia, dupa o saptamana de negocieri dure.

"Pentru momentul de fata, criza este evitata", a rezumat Jack Ablin, de la BMO Private Bank, situatia pentru AFP.

"Este o veste foarte buna insa as evita sa ma entuziasmez pana cand nu va fi semnat un acord final. De abia atunci ne putem destinde", a nuantat Chris Low, de la FTN Financials.