Actiunile europene au atins marti maximul ultimilor sapte ani si jumatate, trase de cresterea titlurilor Volkswagen, dupa raportari incurajatoare privind vanzarile de masini, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actiunile constructorului auto german au urcat cu 1,9% dupa ce datele industriei au aratat ca inmatricularile noi de masini au crescut cu sapte procente in februarie, cererea de masini trecand de la marci fara mari pretentii ca Dacia la branduri de masa precum WV.

Indicele pan european FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,1pp la 1.596,94, dupa ce a atins cel mai inalt nivel din 2007, cel de 1.598,03 puncte. FTSEurofirst 300 a avansat deja 16,5% anul acesta dupa ce achizitiile de bonduri ale Bancii Central Europene au dus randamentele titlurilor de stat europene la minimuri record, impingand investitorii sa caute profituri mai mari in alta parte.

Titluri de stat germane pe 10 ani (Bund) au acum un randament mai mic de 0,3 procente, comparativ cu un randament de 3% pentru FTSEurofirst.

"Inca exista un apetit puternic pentru actiuni" a declarat Mike Reuter, broker in cadrul Tradition. "Toata lumea spera la o pauza, dar cu randamentul Bund-urilor la 20 de puncte de baza, acei bani trebuie sa se duca in alta parte", a adaugat acesta.