Bursa de la New York a inchis ezitant marti, investitorii luptandu-se sa identifice o tendinta plecand de la serie contrastanta de rezultate ale companiilor si inaintea unei decizii a Rezervei Federale: Dow Jones a castigat 0,40%, insa Nasdaq a piedut 0,10%.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a crescut cu 72,17 puncte la 18.110,14 puncte, iar Nasdaq, dominat de tehnologie, a pierdut 4,82 puncte pana la 5.055,42 puncte.

Indicele S&P 500, urmarit atent de investitori, a castigat 0,28% sau 5,84 puncte, incheind la 2.114,76 de puncte.

Cei trei indici au avut o sesiune de tranzactionare incerta si fiecare a trecut alternativ pe rosu si pe verde. Dow Jones si S&P 500 s-au orientat definitiv spre crestere la finalul diminetii, spre deosebire de Nasdaq.

"Cum trebuie sa astepte putin inainte de a avea noi elemente fundamentale, piata este ghidata de considerente tehnice," explica Sam Stovall, de la S&P Capital IQ, citat de AFP. "Fluctuatiile de astazi se datoreaza luarii de pozitii de catre investitorii care pariaza fie pe crestere, fie pe scadere."

Pe plan macroeconomic, piata a digerat intr-adevar anuntul unei scaderi neprevazute a increderii consumatorilor, insa, mai presus de toate, asteapta publicarea de catre Rezerva Federala, in decursul zilei de miercuri, a unei noi decizii de politica monetara. ¬