Bursa de la New York a inchis in scadere neta sesiunea de tranzactionare de joi, o serie de indicatori creand teama unei politici mai putin de acomodare a Rezervei Federale americane (FED) fata de piete, acestea temandu-se sa nu fie supraevaluate: Dow Jones a pierdut 1,08%, iar Nasdaq 1,64%.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a scazut cu 195,01 puncte la 17.840,52 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie si afectat de o scadere in randul biotehnologiilor, s-a diminuat cu 82,22 puncte la 4.941,42 puncte.

Si S&P 500, cel mai urmarit indice de catre investitori, a pierdut 1,01%, sau 21,34 puncte, inchizand la 2.085,51 puncte.

"Piata este inca in curs de a digera situatia monetara data de FED" cu o zi inainte, a subliniat Peter Cardillo, de la Rockwell Global Capital, pentru AFP.

Potrivit analistului, investitorii au recitit decizia bancii centrale, care e optimista in privinta situatiei economice, in lumina indicatorilor de joi, care s-au dovedit destul de pozitivi si ar putea incuraja Banca centrala sa inceapa sa retraga sprijinul dat economiei.

Cresterea economiei SUA a stagnat grav in primul trimestru, impovarata de iarna, dolarul puternic si scaderea preturilor la energie. PIB-ul a crescut cu doar 0,2%, in timp ce analistii au prognozat o crestere de 1%.