Wall Street a crescut luni, profitand moderat de euforia burselor europene din ce in ce mai optimiste ca se va ajunge la un acord intre Grecia si creditorii internationali: indicele Dow Jones a castigat 0,58% iar Nasdaq 0,72%, inregistrand un nou record.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a castigat 103,83 puncte, ajungand la 18.119,78 puncte, iar Nasdaq, dominat de tehnologie, 36,97 puncte pana la 5.153.97 puncte, un nivel nemaiatins pana acum la inchidere.

Indicele extins S&P 500, urmarit indeaproape de numerosi investitori, a castigat 0,61% (12,86 puncte) pana la 2.122,85 puncte.

"Este de asteptat ca situatia sa se imbunatateasca din cauza negocierilor asupra datoriei grecesti", a explicat Art Hogan, de la Wunderlich Securities, pentru AFP. "Tonul pare sa fi devenit pozitiv, in ideea unui acord".

Liderii europeni s-au intalnit luni seara la Bruxelles, in cadrul unui summit extraordinar, dupa o reuniune a Eurogroup, pentru a discuta despre situatia Greciei. Desi in momentul inchiderii bursei nu se stiau rezultatele discutiilor, iar anuntul ca s-a ajuns la un acord era improbabil, summitul s-a desfasurat pe un ton optimist.

"In cele din urma, grecii vor ceda cu privire la cheltuielile bugetare, iar acest lucru ar putea fi suficient (pentru un acord - n.red.) de ultimul moment", a aratat Alan Skrainka de Cornerstone Wealth Management.