Wall Street a pus punct marti unei serii de sedinte in scadere printr-o crestere neta, alimentata de o serie de rezultate incurajatoare ale companiilor: Dow Jones a castigat 1,09% iar Nasdaq 0,98%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive, Dow Jones Industrial Average a castigat 189,68 puncte pana la 17.630,27 puncte iar Nasdaq 49,43 puncte pana la 5.089,21 puncte.

S&P 500 a avansat cu 1,24%, pana la 2.093,25 puncte.

"Pe ansamblu, am aflat despre rezultate mai degraba bune ale companiilor", a rezumat Jack Ablin de la BMO Private Bank, referindu-se la grupurile farmaceutice Merck si Pfizer, la Ford si la UPS.

Wall Street a pus astfel punct unei serii de cinci sedinte in scadere, serie generata in principal de caderea burselor chinezesti.

Evolutiile vin in contextul in care banca centrala americana a inceput marti o reuniune de politica monetara de doua zile, la capatul careia va publica o decizie, miercuri. Chiar daca analistii nu se asteapta la nicio schimbare de politica monetara, este posibil conturarea unui calendar pentru majorarea dobanzilor.

Pentru moment, bursa nu pare sa fi fost afectata de indicatori mai degraba dezamagitori ai economiei americane, precum un recul al preturilor locuintelor si o reducere neasteptata a moralului gospodariilor, in iulie.