Compania Mecanica Fina Bucuresti (MECE) va debuta miercuri, 12 august 2015, pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti, la categoria Standard, in urma transferului de pe piata Rasdaq, informeaza BVB.

Transferul a fost decis de actionarii companiei Mecanica Fina in luna ianuarie a acestui an, iar la inceputul lunii august, a primit aprobarea din partea Consiliului de Administratie al BVB.

Mecanica Fina a sistat in anul 2009 productia de echipamente de masura si s-a axat pe piata imobiliara, inchiriind imobilele pe care le detine.

Aproape 77% din cifra de afaceri inregistrata in 2014, de 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro), a fost generata de veniturile din inchirieri, restul provenind din venituri din comert cu produse din stoc si alte servicii. Cifra de afaceri din 2014 a fost cu 17% mai mare decat cea din 2013.

Mecanica Fina inchiriaza, in prezent, o suprafata de aproximativ 17.000 metri patrati, in baza a circa 30 de contracte de inchiriere.

Peste 91% din actiunile Mecanica Fina sunt detinute de compania Mol Invest Bucuresti. Omul de afaceri italian Sergio Mollo detine mai mult de 99,98% din Mol Invest Bucuresti.

Actionarii Mecanica Fina au aprobat la finalul lunii iulie a acestui an participarea companiei cu cel putin 50% la capitalul unei noi companii care va relansa brandul romanesc de ceasuri Orex. Mecanica Fina a produs ceasuri sub brandul Orex intre anii ’70 si ’90.

Mecanica Fina are o capitalizare bursiera de 31,5 milioane lei (7,1 milioane euro), conform pretului celei mai recente tranzactii realizate pe piata Rasdaq, de 8,5 lei/actiune, in 7 august 2015, se mai arata in comunicatul Bursei de Valori.