Un numar de 19 emitenti din diverse sectoare ale economiei vor debuta vineri pe piata AeRO de la BVB, in urma transferului de pe Rasdaq, informeaza un comunicat al bursei bucurestene.

19 "rasdace" se muta pe piata AeRO de la BVBFoto: Romania Libera

In prezent, pe piata AeRO sunt admise la tranzactionare 206 companii, cu o capitalizare cumulata de 3,42 miliarde lei (773 milioane euro).

Potrivit BVB, piata AeRO a fost creata din nevoia de a furniza antreprenorilor o alternativa de finantare pentru dezvoltare si este segmentul dedicat titlurilor de capital (actiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare administrat de Bursa de Valori Bucuresti.

Piata AeRO este dedicata finantarii companiilor care nu indeplinesc criteriile de marime sau vechime pentru listarea pe Piata Reglementata.

Bazandu-se pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB, existent din 2010, piata AeRO, sub un concept reproiectat si reconstruit, a fost lansata pe 25 februarie 2015.

Sistemul alternativ de tranzactionare nu este o piata reglementata in sensul Directivelor Europene si a legislatiei romanesti privind piata de capital, insa este reglementata prin regulile si cerintele stabilite de BVB.

Sistemul alternativ a fost infiintat de BVB cu scopul de a oferi o piata cu mai putine cerinte de raportare din partea emitentilor, dar in acelasi timp cu un nivel suficient de transparenta pentru investitori, pentru a-i motiva sa tranzactioneze.