Actiunile chinezesti au urcat cu peste 3 procente luni pana la cel mai inalt nivel din ultimele sapte saptamani dupa ce banca centrala a luat noi masuri de injectare de lichiditati in economie si a declarat ca “este aproape incheiata” corectia bursiera, informeaza Reuters.

Bursa din ShanghaiFoto: Flickr / Aaron Goodman

Investitorii s-au aratat dispusi sa cumpere inaintea anuntarii, luna aceasta, a celui de-al 13-lea plan cincinal, asteptandu-se la stimulari monetare si masuri de crestere a economiei.

CSI300, indicele celor mai mari companii listate in Shanghai si Shenzhen a urcat cu 3,2% pana la 3.447 de puncte, iar Shanghai Composite Index a crescut cu 3,3pp pana la 3.287 puncte.

Ambii indicatori au atins cele mai inalte niveluri de dupa 24 august, desi sunt cu peste 30% sub cota atinsa la sfarsitul lunii iunie, cand au demarat scaderile bursiere ce s-au simtit pe toate pietele lumii.

Semn ca unii investitori se intorc in piata, volumele de tranzactionare in Shanghai au sarit cu peste 60% comparativ cu sesiunea anterioara si sunt de aproape trei ori mai mari fata de minimul atins pe 30 septembrie.