Actiunile americane au crescut surprinzator, dupa doua zile consecutive de pierderi, reusind sa inchida bursa de joi pe plus, anunta Reuters. De asemenea, dolarul s-a intarit cu pana la 0,5 puncte procentuale, dupa ce, in ultimele trei zile, a scazut pe piata valutara. Trendul descendent al burselor de l-a inceputul lunii octombrie s-a estompat: Dow Jones a crescut cu 1,28%, iar Nasdaq a inregistrat o crestere de 0,75%.

Petrolul a cazut pe bursa, iar actiunile Goldman Sachs au inregistrat o pierdere de 1,5%, dupa o tranzactionare slaba a obligatiunilor. Un alt gigant financiar, Citigroup a avut o crestere de 1% a pretului actiunilor.

”Cred ca ne uitam la o sesiune de tranzactie in general pozitiva, dar cu unele obstacole”, a declarat Peter Cardillo, directorul economic al Rockwell Global Capital.

Pe partea cealalta a Atlanticului, bursele europene au tranversat o a treia zi consecutiva de pierderi in contextul asteptarii unei interventii din partea Bancii Centrale Europene, relateaza Reuters.