​Bursele americane au fost inchise in ziua comemorarii eroilor, insa pe partea cealalta a Pacificului, dolarul australian a obtinut mult teren, recuperand ceea ce a pierdut dupa ce actiunile la petrol au trecut peste pierderile suferite in timpul noptii. Rata de angajare a crescut, de asemenea, cu peste 58.600 de noi locuri de munca, doar in ultima luna, ceea ce a dus la scaderea ratei de somaj la 5,9 puncte procentuale, un record pentru ultimele cinci luni, scrie Reuters.

In lipsa unor linii de actiune dictate de catre Trezoreria Statelor Unite, unii investitori au obtinut profit de pe urma cresterii subite a dolarului. in urma publicarii de vinerea trecuta a raportului privind rata de angajare din SUA.

"Vineri, raportul vanzarilor SUA este important pentru valoarea la care se va tranzactiona dolarul, insa, nu vor exista asteptari ale pietei pentru politrica federala, atat timp cat contracteel de cheltuieli americane nu cad brusc", a sustinut Kathy Lien, directorul strategic al BK Asset Management.