Bursa de pe Wall Street a inchis fara tendinta sesiunea de tranzactionare de marti, una marcata de incertitudini, ingrijorarile provocate de piata petroliera si datele economice din China continuand sa impiedice o revenire dupa un inceput de an prost: Dow Jones a castigat 0,17% iar Nasdaq a pierdut 0,26%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a castigat 27,94 puncte, ajungand la 16.016,02 puncte, in timo ce Nasdaq, dominat de tehnologie, a pierdut 11,47 puncte, ajungand la 4.476,95 puncte.

Indicele extins S&P 500, considerat reprezentativ de numerosi investitori, a avnsa cu 1,00 puncte (0,05%), ajungand la 1.881,33 puncte.

Dupa ce a deschis in crestere neta, in conditiile in care investitorii au revenit dupa un weekend prelungit de 3 zile, bursa de pe Wall Street a ezitat mult, principalii indici trecand succesiv pe verde si pe rosu, stergand speranta unei reveniri reale dupa un declin de aproximativ 18% de la inceputul anului 2016.

"Nu este prea incurajator", considera Alan Skrainka, de l Cornerstone Wealth Management."La inceputul sesiunii, am raspuns la cifrele privind cresterea chineza, insa imediat dupa asta investitorii au inceput sa se concentreze pe cursul petrolului".

Chiar dacă cresterea economica a Chinei a încetinit anul trecut la cel mai scăzut nivel din 1990, de 6,9%, piețele mondiale au raspuns bine, fie pentru că datele au fost anticipate pe scară largă, fie pentru că vă permite asteptarea unor noi măsuri de stimulare.​