Wall Street a inchis in scadere sedinta de tranzactionare de miercuri, dupa ce o noua cadere a cursului petrolului a accentuat reticenta manifestata inca de la inceputul saptamanii de catre investitori: Dow Jones a scazut cu 0,45% ir Nasdaq cu 1,10%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a pierdut 79, 98 puncte, ajungand la 17.502,59 puncte, iar Nasdaq, dominat de tehnologie, 52,80 puncte, ajungand la 4.768,86 puncte.

Indicele extins S&P 500, urmarit indeaproape de investitori, a scazut cu 13,09 puncte (0,64%), ajungand la 2.036,71 puncte.

"Unul dintre principalii factori ai declinului este intoarcerea corelarii cu pretul petrolului", a declarat Art Hogan, de la Wunderlich Securities.

Pretul aurului negru au scazut in mod semnificativ, pe o piata care spera la o viitoare reechilibrare a ofertei si a cererii, dupa anuntarea unei cresteri accentuate a stocurilor de titei din Statele Unite.

Caderea bursei de pe Wall Street "este, probabil, cauzata in principal beneficiilor dupa cresterea inregistrata recent", considera Bill Lynch, de la Hinsdale Associates. "Piata a revenit in forta dupa ce a pierdut mai mult de 10% in ianuarie si (inceputul lui) februarie si se regaseste la ora actuala la nivelul la care a inceput anul".